Subliem Industrieel Erfgoed a/d Ruhr

Dagexcursie

docent: dr. Kathleen Nieuwenhuisen

Er is onvoorstelbaar veel te zien in de Zeche Zollverein, een voormalige kolenmijn in Essen, op twee uur rijden van Amsterdam. Daar is aan de hand van een masterplan van Rem Koolhaas binnen 10 jaar 100 hectare industriegebied getransformeerd in een fascinerend cultureel landschap: een multifunctioneel terrein met ruimte voor musea, kunst, design, congressen, een campus, festivals, vertier en horeca. Alles is er groots, hoog, wijds en ontzagwekkend. Ga je een dag mee op excursie?

Klik voor een impressie op ZECHE ZOLLVEREIN, schrijf je in per mail (info@artcontext.nl) en geef aan naar welke optie jouw voorkeur uitgaat (datum en opstapplaats). Je kunt je voor de complete all in excursie (165 € ) ook via onderstaande SCHRIJF IN knop opgeven.

Minimum aantal deelnemers 8 personen, maximaal aantal deelnemers 15 personen.

optie 1 – nog enkele plaatsen vrij
zaterdag 30 maart 2019
vertrek en einde: Amsterdam-Zuid/WTC
08:30-20:30/21:00 uur

optie 2
zaterdag 18 mei 2019
vertrek en einde: Utrecht (P+R Uithof)
08:30-20:30/21:00 uur

prijzen
€ 165,- all in*
€ 150,- all in*, exclusief avondmaaltijd
€ 125,- all in*, eigen vervoer en zonder kleintje ontbijt
€ 110,- all in*, eigen vervoer, zonder kleintje ontbijt en exclusief avondeten
* all in = inclusief vervoer met een comfortabel personenbusje, toegangsprijzen Red Dot Design- en Ruhrmuseum, fiets, kleintje ontbijt, lunchpakket én een avondmaaltijd op het terrein in een tot restaurant herbestemde fabriek).

programma
Je wordt bij het punt van vertrek (optie 1 of 2) door docent dr. Kathleen Nieuwenhuisen opgewacht bij een comfortabel personenbusje met koffie, thee, jus d’orange en een croissant. Onderweg naar Essen krijgt ieder een lunchpakket naar keuze uitgereikt. Deelnemers met eigen vervoer krijgen dat bij aankomst in Essen. Op de Zeche Zollverein verkennen we het terrein per fiets (3.5 km). Degenen die niet willen fietsen kunnen de verkenning te voet doen. Tijdens het dagprogramma geeft Kathleen uitgebreid uitleg over de samenstelling en invulling van het terrein, de architectuur van de gebouwen, de kunst die op Zollverein te zien is en de tentoonstellingen van het Red Dot Designmuseum en het Ruhrmuseum. Beide musea bezoek je op eigen gelegenheid, terwijl Kathleen rondloopt om vragen te beantwoorden of toelichting te geven. We sluiten ons bezoek af met een avondmaaltijd op het terrein in een tot restaurant herbestemde fabriek. Daarna rijden we terug naar Nederland waar Kathleen je afzet bij het punt van vertrek.

Heb je vragen en suggesties?
Neem dan contact op met Kathleen.
info@artcontext.nl
M 06 1960 64 14


schrijf in