Subliem Industrieel Erfgoed a/d Ruhr

Dagexcursie

docent: dr. Kathleen Nieuwenhuisen

Er is onvoorstelbaar veel te zien in de Zeche Zollverein, een voormalige kolenmijn in Essen, op twee uur rijden van Amsterdam. Daar is aan de hand van een masterplan van Rem Koolhaas binnen 10 jaar 100 hectare industriegebied getransformeerd in een fascinerend cultureel landschap: een multifunctioneel terrein met ruimte voor musea, kunst, design, congressen, een campus, festivals, vertier en horeca. Alles is er groots, hoog, wijds en ontzagwekkend. Ga je een dag mee op excursie?

Klik voor een impressie op ZECHE ZOLLVEREIN, schrijf je in per mail (info@artcontext.nl). Je kunt je voor de complete all in excursie (185 € ) ook via onderstaande SCHRIJF IN knop opgeven.

Minimum aantal deelnemers 8 personen, maximaal aantal deelnemers 15 personen.

zaterdag (ntb), voorjaar 2020
vertrek en einde: Amsterdam-Zuid/WTC
08:30-21:00 uur

(tussentijdse opstap vlakbij de snelweg mogelijk op verzoek)

prijzen
€ 185,- all in*
* all in = inclusief vervoer met een Business Class personenbusje, toegangsprijzen Red Dot Design- en Ruhrmuseum, fiets, kleintje ontbijt, lunchpakket én een avondmaaltijd op het terrein in een tot restaurant herbestemde fabriek).

programma
Je wordt bij het punt van vertrek door docent dr. Kathleen Nieuwenhuisen opgewacht bij een Business Class personenbusje met koffie, thee, jus d’orange en een croissant. Onderweg naar Essen krijgt ieder een verzorgd lunchpakket uitgereikt. Op de Zeche Zollverein verkennen we het terrein per fiets (3.5 km). Degenen die niet willen fietsen kunnen de verkenning alvast te voet doen. Tijdens het dagprogramma geeft Kathleen uitgebreid uitleg over de samenstelling en invulling van het terrein, de architectuur van de gebouwen, de kunst die op Zollverein te zien is en de tentoonstellingen van het Red Dot Designmuseum en het Ruhrmuseum. Beide musea bezoek je op eigen gelegenheid, terwijl Kathleen rondloopt om vragen te beantwoorden of toelichting te geven. We sluiten ons bezoek af met een avondmaaltijd op het terrein in een tot restaurant herbestemde fabriek. Daarna rijden we terug naar Nederland waar Kathleen je afzet bij het punt van vertrek.

Heb je vragen en suggesties?
Neem dan contact op met Kathleen.
info@artcontext.nl
M 06 1960 64 14

data

* zaterdag (ntb), voorjaar 2020


schrijf in